De Europese Unie wil dat de verkoop van nieuwe benzine- en dieselauto’s stopt in 2035. Vanaf dat moment worden er alleen nog maar auto’s met accu’s en op waterstof verkocht vanuit de dealers. Je zou zeggen dat Ferrari, het merk dat bekend staat om zijn V12- en V8-motoren, niet zo gecharmeerd zou zijn van de plannen, maar het tegendeel blijkt waar. ‘We zien de regulaties als iets welkoms’, zegt Ferrari-CEO John Elkann. Dat meldt Reuters.

‘De kansen die elektrificatie, elektronica en andere technologieën bieden, stellen ons in staat om nog meer onderscheidende en unieke producten te maken’, meent Elkann. De eerste elektrische auto van Ferrari moet in 2025 verschijnen. Details over deze EV zijn nog schaars. Gelekte patenten hinten naar een tweezitter met vier elektromotoren. De eerste stappen richting de elektrificatie zijn al gezet met de SF90 en de 296 GTB; beide auto’s zijn plug-in hybrides.

Nieuwe CEO

In september neemt Benedetto Vigna het stokje over van Elkann. Aan hem de taak om samenwerkingen aan te gaan met bedrijven die kunnen helpen met de elektrificatie van het merk. De elektromotoren van de Ferrari SF90 en de 296 GTB komen nu bijvoorbeeld van het Britse bedrijf Yasa. Tot Ferrari overgaat op elektrische auto’s, kunnen we nog genoeg benzinemodellen verwachten. Bijvoorbeeld de nieuwe 812 Competizione en de opvolger van de LaFerrari.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie