Het was ooit de bestverkochte compacte auto ter wereld, de bestverkochte auto van Europa en met enige regelmaat de bestverkochte auto in Nederland. We hebben het over de Ford Fiesta, een van de leukste hatchbacks in zijn segment. De teller staat na bijna een halve eeuw op meer dan zestien miljoen exemplaren en het lijkt erop dat het daarbij blijft.

Er gaan geruchten dat Ford op het punt staat om de Fiesta te schrappen, en dan wel zonder een geplande opvolger. We moeten het dan doen met de hogere Ford Puma, waar ook een volledig elektrische versie van komt. Ook komt Ford nog met nieuwe elektrische auto’s op het platform van Volkswagen, wie weet zit daar een leuke opvolger tussen.

In een reactie laat een woordvoerder van Ford aan TopGear weten: ‘We versnellen onze inspanningen om all-in te gaan op elektrificatie en herzien daarom ons voertuigportfolio in lijn met onze bedrijfsstrategie. We geven geen commentaar op speculaties en zullen de komende maanden meer informatie delen.’ Dat klinkt wel als een bevestiging. Misschien toch nog maar even een Fiesta ST kopen?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)