Het karakter van een hot hatchback, maar dan met meer ruimte – dat is voor velen een uitkomst. Vanaf vandaag is er een nieuwe speler. De 2,3-liter viercilinder in de Ford Focus ST Wagon produceert 280 pk en 420 Nm en dirigeert dit via een elektronisch gelimiteerd slip-differentieel naar de voorwielen. De 0-100-tijd is minder dan 6 seconden.

Wat maakt de Ford Focus ST Wagon zo bijzonder?

Hot hatches zijn er genoeg, maar hot hatches met een groter uitgemeten bilpartij zijn zeldzamer. De meeste mensen kiezen toch voor een SUV. Zeker als je nagaat dat Ford de Focus (laat staan de Focus Wagon) niet meer levert in het thuisland, is de zet om alsnog een Ford Focus ST Wagon te bouwen noemenswaardig. De afzetmarkt is immers kleiner.

Bovendien is het een auto die huisvader en -moeders ongetwijfeld heel blij gaat maken. We mogen binnenkort voor het eerst rijden met de Focus ST, maar we verwachten dat het een feestje is. De Ford Focus ST Wagon voegt daar extra ruimte aan toe voor wie dat nodig heeft. Volwassen worden hoeft niet saai te zijn. Of is dat een slogan van een ander merk?

Hoeveel groter is de Ford Focus ST Wagon?

De normale Ford Focus biedt 375 liter bagageruimte. De Wagon verdubbelt dit bijna met 608 liter. Met de achterbank omlaag is het 1.354 liter en 1.653 liter. Je mag zelf uitvogelen welke bij welke hoort. Oh, en daarbij mag de deze vlotte stationwagen ook nog eens 1.600 kilo trekken.

Ford Focus ST Wagon: de prijs

Achterin de bagageruimte van de Ford Focus ST Wagon vinden we direct de prijs van de normale ST. Wat past er niet in de kofferbak? De Focus ST (dus zonder wagon) kost minimaal 49.100 euro. De Ford Focus ST Wagon kost je minimaal 50.100 euro. De releasedatum voor Nederland is juli.

Alternatieven voor de Ford Focus ST Wagon

Sinds gisteren is er de Mini Clubman JCW met 306 pk en vierwielaandrijving. De Mini zal waarschijnlijk een stukje duurder zijn. Seat heeft nog altijd de Leon ST Cupra met 290 pk, die komst het dichtst in de buurt. Mag het allemaal wat meer kosten, kun je wachten op de AMG-versie van de Mercedes CLA Shooting Brake. De Golf R Variant is niet meer te bekennen op de site van Volkswagen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)