Fijn – de Mercedes CLA Shooting Brake is hier. De stationwagen voor mensen die eigenlijk niet willen toegeven dat ze een stationwagen nodig hebben en graag een paar litertjes bagageruimte inleveren voor stijl. De sportieve stationwagen (of mogen we ‘m niet zo noemen?) moet dit jaar nog naar de dealers komen.

Wat maakt de Mercedes CLA Shooting Brake bijzonder?

Het is de auto waarvan iedereen lange tijd overtuigd was dat hij niet zou komen. De vorige versie van de sierlijke stationwagen was niet ‘s werelds grootste verkooptopper en daarom zou Mercedes besloten hebben de carrosserievorm, die in 2015 op de markt kwam, te schrappen. En nu is hier toch de nieuwe Mercedes CLA Shooting Brake. Gelukkig maar.

Want de Mercedes CLA Shooting Brake is altijd een welkome afwisseling geweest binnen zijn segment. Voor de mensen die eens wat anders willen dan hun buurman. Het merk noemt het zelf een ‘sportauto met bagageruimte’. 505 liter bagageruimte om precies te zijn; dat is 10 liter meer dan zijn voorganger. De opening van de kofferklep werd 236 millimeter breder.

Een kleine groeispurt

Eigenlijk werd de gehele Mercedes CLA Shooting Brake een stukje groter en praktischer. Het enige wat minder werd, is de totale hoogte. De nieuwe SB staat 2 millimeter lager dan zijn voorganger. De carrosserie is 48 millimeter langer en 53 millimeter breder. De wielbasis is 30 millimeter groter en de beenruimte achter is met 1 millimeter toegenomen.

Mercedes CLA Shooting Brake: motoren

De CLA 250 is de krachtigste versie. De viercilinder produceert 225 pk en 350 Nm. Verder zegt het merk dat de nieuweling met een groot aanbod van diesel- en benzinemotoren komt. Je kunt kiezen uit een handmatige transmissie, een automaat en voor- of vierwielaandrijving. Details komen later vrij.

Alternatieven voor de Mercedes CLA Shooting Brake?

Dat is een lastige. Audi maakt de A3 Sportback, wat een ruim ding is, maar geen stationwagen. Ook van de BMW 1-serie is er geen Touring-versie. Behalve als je de BMW 2-serie Active Tourer meerekent, maar dat is meer een concurrent voor de B-klasse van Mercedes. Een dikke Golf Variant dan, wellicht? De Mercedes CLA Shooting Brake is het alfa-roofdier in zijn segment.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)