We mochten al eens een stukje meeliften, maar Ford hield tot nu toe redelijk stil wanneer we de Mustang Mach-E GT precies konden verwachten. Vandaag kondigen ze aan dat de snelste versie van hun elektrische crossover in het vierde kwartaal van dit jaar verschijnt. Dat niet alleen: hij is vanaf nu te bestellen, en dus heeft de Ford Mustang Mach-E GT meteen ook een Nederlandse prijs.

De Mach-E GT is te krijgen vanaf 75.490 euro. Ter vergelijking: de instapversie van de elektrische Mustang, de tweewielaangedreven versie met de kleinste accu, is er vanaf 49.925 euro. Ter nog meer vergelijking: Tesla vraagt voor de Model Y Performance, die in het najaar komt en qua prestaties vergelijkbaar is met de Mach-E GT, minstens 70.000 euro.

Wat biedt de Ford Mustang Mach-E GT voor die prijs?

Twee e-motoren met samen 487 pk en 860 Nm, vierwielaandrijving, MagneRide-ophanging en een Brembo-remsysteem. Ook krijg je 20-inch wielen, sportstoelen, een dikkere carrosserie en twee nieuwe lakkleuren. Ford installeert verder een extra rijmodus, Untamed Plus, en een accu met een nettocapaciteit van 88 kWh. Hiermee kun je volgens de WLTP-opgave 500 kilometer ver rijden. Snelladen kan tot 150 kW, waarmee je de accu in 45 minuten van 10 tot 80 procent oplaadt.

De prestaties? De Mach-E GT haalt 241 km/u en gaat van 0 naar 100 km/u in 3,7 seconden. Dat laatste cijfer zou je, het moet gezegd, bij een door benzine aangedreven Mustang zeker het dubbele kosten. Wat vind jij: is de Ford Mustang Mach-E GT zijn prijs waard?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)