Deze G-Power G5M Hurricane RR is extreem, maar niet de extreemste. Want hoewel de omgebouwde BMW M5 een royale 900 pk en 1.050 Nm produceert, zit er nog wat dikkers in de pijplijn. Concurrent GP Infinitas wil een BMW M5 Touring bouwen met 1.000 pk en 1.200 Nm die een topsnelheid van 400 km/u haalt. Daarvoor moeten ze inderdaad eerst een Touring ombouwen tot M5. Maar goed, terug naar de creatie van G-Power.

Lichtere en sterkere gesmede zuigers en nieuwe drijfstangen moeten ervoor zorgen dat de brokken metaal niet rond je oren vliegen als je even goed op het gas gaat. Een opgewaardeerd koelsysteem en een verstevigde aandrijflijn zijn onderdeel van het pakket. Uiteraard wordt de software aangepast en hoewel het niet specifiek benoemd wordt, weten we vrijwel zeker dat de turbo’s en de uitlaat ook niet standaard meer zijn. Want hoe kom je anders aan dergelijk vermogen? De topsnelheid van de G-Power G5M Hurricane RR is niet bekend.

G-Power benadrukt dat ze het vermogen van 900 pk behalen zonder methanol-injectie, maar puur op eigen kracht. En ze stellen zelfs dat het gecommuniceerde cijfer van 900 pk conservatief is. In de promotievideo haalt de G-Power G5M Hurricane RR zelfs 961 pk op de rollerbank. De conversie van een normale BMW M5 naar de G-Power G5M Hurricane RR kost 115.000 euro, inclusief de Duitse belastingen.

Reacties

  • TG heeft op 22 oktober 2020 geschreven:

    900+ pk in een BMW!!!
    Nu nog het uiterlijk aanpassen.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)