Even goed opletten, want tegenwoordig zijn er twee Gemballa’s. En ze willen allebei een offroad-Porsche bouwen. Het zit zo: Uwe Gemballa richtte een paar decennia terug het bedrijf Gemballa op. Maar na zijn dood in 2010 werd het bedrijf overgekocht door een andere partij, die nu de bovenstaande Avalanche 4×4 wil bouwen. De zoon van de  overleden Uwe startte dit jaar zijn eigen bedrijf met de naam Marc Philipp Gemballa. En ook hij wil een offroad-Porsche bouwen.

Eerst even over het bovenstaande bouwsel. Veel details over de offroad-Porsche zijn er nog niet. De Gemballa Avalanche 4×4 zal hoog op zijn poten staan, vierwielaandrijving hebben en een flink verbouwde carrosserie krijgen. Hij zal ongetwijfeld gebaseerd zijn op de 911 Turbo van de 991- of de 992-generatie. De Gemballa Avalanche die sinds zo’n drie jaar bestaat, produceert 820 pk en schiet in 3 seconden naar de 100 km/u. We vermoeden zo dat de Avalanche 4×4 ook dergelijke cijfers zal hebben.

Nog even over die namen. Volgens Motor Authority is er nu ook een rechtszaak aangespannen door het oorspronkelijke bedrijf Gemballa tegen het nieuwe bedrijf Marc Philipp Gemballa, omdat ze dezelfde naam willen gebruiken. Het worden heel verwarrende tijden voor liefhebbers van offroad-Porsches.

Reacties

  • TG heeft op 11 maart 2020 geschreven:

    Prachtig in verhouding.
    Het zal een juridische strijd worden voor Marc Philipp Gemballa.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)