Geestelijk vader van Gemballa (Uwe Gemballa) kwam in 2010 tragisch om het leven nadat hij verwikkeld was geraakt in louche zaken. Daarmee stierf direct zijn tuning-imperium. Over de doden niets dan goeds, maar over de creaties van de toen-nog-net-niet-doden in dit geval niets dan slechts. Nu komt Uwe terug als een klopgeest met de Gemballa Avalanche. Een poging om zijn nalatenschap te verbeteren? Dat lukt aardig met 820 pk. Fans van de authentieke Gemballa-styling kunnen hun hart ophalen.

Een ‘normale’ Porsche 911 Turbo sprint uit de verpakking al redelijk snel. Lachend van 0 naar 100 km/u in drie seconden en een topsnelheid van 320 km/u. Dus wat Gemballa hier presteert, is ronduit beangstigend. De naam is een referentie naar het effect dat de acceleratie heeft op het milieu (Avalanche betekent lawine). Denken wij.

Hoe snel is de Gemballa Avalanche?

Deze Gemballa Avalanche (serieus, wie wilt er iets veranderen aan de 911 Turbo?), heeft maar liefst 820 pk. Dat is ongeveer een hele Peugeot 308 GTI krachtiger dan de Turbo. ‘De Gemballa Avalanche is een onbeschrijflijke creatie van motorgeluiden, kracht en acceleratie die je over de horizon lanceren’, legt Gemballa uit. Het angstzweet breekt ons uit. Gemballa communiceert geen duidelijke acceleratietijden of topsnelheden, maar met een beetje fantasie kom je een heel eind.

Bestudeer de afbeeldingen maar even goed. Typische Gemballa-subtiliteit. De achterbumper is duidelijk geïnspireerd op die van de Carrera GT en we zien iets van een achtervleugel, maar dat kan net zo goed een interplanetair communicatiesysteem zijn.

Er is nog een klein dingetje dat we zijn vergeten. De Avalanche – geïnspireerd door de Gemballa Porsche 911 Turbo uit 1981 – zal over twee weken onthuld worden op de Salon van Genève, samen met een broer van deze auto. ‘We zullen twee supercars presenteren in Genève’, vertelt Gemballa baas Steffen Korbach. ‘De Gemballa Avalanche en de Gemballa GTR 780 Evo-R, die allebei nieuwe standaarden zullen zetten in stijl en prestaties.’

‘Stijl’. Humor hebben ze wel, daar bij Gemballa.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie