Er zijn maar weinig auto’s die meer waar voor je geld bieden dan de Dacia Jogger. Want voor minder geld dan je voor een Volkswagen Polo kwijt bent, heb je een veel ruimere auto. En nu gaat de Jogger zelfs de strijd aan in het campersegment. Binnenkort kun je een Sleep Pack bestellen bij Dacia, waardoor de Jogger een camper wordt. Vermoedelijk zelfs de goedkoopste nieuwe camper van dit moment.

Het Sleep Pack is onderdeel van de reeks InNature-accessoires voor de Jogger. Het is in wezen een gigantische houten kist van 50 kilo die in de kofferbak van je Roemeense MPV past (als je de derde zitrij hebt verwijderd). Boven op de kist ligt een schuimmatras van zo’n 2 meter lang en 1,3 meter breed. Geen riante woonkamer, maar genoeg plek om te slapen.

In ‘minder dan twee minuten’ heb je de Jogger omgebouwd tot camper. Dacia omschrijft de toevoeging als ‘eenvoudig, verwijderbaar en betaalbaar’, al is er nog geen woord gezegd over hoeveel de camperkit daadwerkelijk zal kosten. Wel weten we dat de optie in het tweede kwartaal van dit jaar te bestellen zal zijn. Het zal hoe dan ook een koopje zijn als je bedenkt dat een beetje volwaardige camper je minimaal 60.000 euro kost.

De Dacia-camper wordt nog groter door een tent

De kit van Dacia bevat nog geen keukenaccessoires, maar krijg je wel 220 liter opbergruimte in de doos zelf. Oh, en er is ons verteld dat er binnenkort ook een ‘slimme tent’ beschikbaar is, die aansluit op de open kofferbak van de Jogger en slaapruimte moet bieden voor het hele gezin. Goed idee. Je zult ook goede verduisteringsgordijnen voor de ramen van de Jogger kunnen bestellen, om maximale privacy te garanderen.

Dacia Jogger tent

De prijzen van het Sleep Pack volgen dus nog. Een Dacia Jogger heb je nu voor minimaal 22.000 euro. Zelfs als de houten kist, de gordijnen en de tent bij elkaar 8.000 euro zouden kosten, hebben we het over een bedrag waar je bij lange na geen nieuwe camper voor koopt. Als we de foto’s zo zien, denken we trouwens dat de Dacia Jogger ook best ingezet kan worden als de goedkoopste rouwauto.

Reacties

 • Benno heeft op 24 juli 2023 geschreven:

  Sinds december in het bezit van een Dacia Jogger Extreme en enorm blij en tevreden met deze auto! Zeeën van ruimte, alle denkbare opties aanwezig, extreem goedkoop in de aanschaf en nog goedkoper om te rijden met LPG. Volle tank voor 25,- en in combinatie met een volle tank benzine een actieradius van 1100km!
  In deze auto is eigenlijk niks meer te merken van het budget karakter waar het merk bekend mee geworden is. Precies zoals Skoda 8 jaar geleden is het merk dat punt inmiddels ook wel gepasseerd.
  In combinatie met de kleur Lichen Kaki ziet de auto er stoer uit en dat krijg je ook continu te horen van wildvreemden die de auto komen bekijken.

  Als je in vergelijking met andere, vergelijkbare auto’s van dit formaat en uitrustingsniveau ook nog eens minimaal 20.000 euro op zak houdt voor andere leuke dingen, is de keuze snel gemaakt!

  Reageer
 • Sjoerd-Jan heeft op 13 mei 2023 geschreven:

  Schitterend, wat een prachtig idee.

  Reageer
 • JB heeft op 2 maart 2023 geschreven:

  Leven of dood wil ik niet gezien worden in een Dacia.

  • Wolfsgruppe Speedfreaks heeft op 3 maart 2023 geschreven:

   Ben ik volledig met je eens levensgevaarlijke hokken

   Reageer
  Reageer
 • Kees heeft op 1 maart 2023 geschreven:

  Ik blijf liever in Hinterhausen, om een grapje op het niveau van een Dacia rijder te maken, dan dat ik in zo’n grafbak op vakantie zou moeten.

  • Wolfsgruppe Speedfreaks heeft op 3 maart 2023 geschreven:

   Klopt Kees zo laag wil ik echt niet zakken . Daar wil je nog niet dood in gevonden worden.

   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)