Zelf beweert hij dat hij al Top Gear keek toen hij nog in de luiers zat, en het was dan ook hoog tijd dat hij op zondagavond in Top Gear zijn debuut maakt. Over wie we het hebben? Over Lewis Hamilton natuurlijk, het wonderkind uit de Formule 1.
 
In eerste instantie krijgt Lewis natuurlijk te maken met Jeremy Clarkson, die hem met zijn altijd weer puntige vragen het vuur aan de schenen legt. Zelfs pa Hamilton ontkomt niet aan de scherpe tong van Clarkson.
 
Na deskundig te zijn gefileerd door onze presentator gaat Lewis een veel grotere uitdaging aan: op ons eigen testcircuit neemt hij het op tegen The Stig. Op die manier kunnen we weer een naam wegstrepen van het lijstje namen die schuilgaan achter de mysterieuze witte helm.
 
Hamilton kruipt achter het stuur van Top Gears huis-Chevrolet, nadat eerder al F1-sterren als Nigel Mansell, Jensen Button, Damon Hill en Mark Webber over het Top Gear-circuit raasden. En dat allemaal in een dappere poging om de belachelijk snelle 1.44.40 van onze Stig te overtreffen… Jammer is alleen dat Lewis niet alleen last heeft van een nat circuit, maar ook van de olie die de VXR8 van Jeremy eerder op de dag achterliet.
 
Zal Lewis Hamilton er desondanks nu wel in slagen om te presteren op het moment dat het moet? Om daar achter te komen zul je a.s. zondag om 21.00 uur toch echt zelf naar BBC2 moeten kijken. Het wordt misschien wel hét TV-moment van 2007…
 

Reacties