Hij bestaat, we hebben er zelfs al mee gereden. Best fijn hoor, zo’n handgeschakelde VW Golf GTI, alleen de slag van de pook had iets korter gemogen. Volkswagen gebruikte namelijke exact dezelfde bak als in de normale Golf, maar dan met een golfbalpatroontje aan de achterkant van de pook. Zo blij als we waren dat hij de generatieovergang had overleefd, zo jammer vinden we het om dit nieuws te moeten brengen.

De achtste generatie van de VW Golf GTI krijgt géén handbak in Nederland. Er is niet genoeg vraag naar in ons landje, zo laat een woordvoerder van de importeur weten. Wij zullen het hier dus moeten doen met de DSG-automaat. Die is trouwens met een 0-100-tijd van 6,2 seconden wel bijna een halve seconde sneller naar de 100 km/u.

De Volkswagen Golf GTI van de achtste generatie krijgt in beide gevallen 245 pk, net zo veel als de vorige generatie GTI Performance. Wie écht heel graag een handgeschakelde VW Golf GTI wilt, zal er zelf eentje uit Duitsland moeten halen. Dan heb je waarschijnlijk meteen meer keuze in het aantal kleuren. De Nederlandse prijzen van de GTI met DSG-bak zijn nog niet bekend.

Reacties

  • JP Jansen heeft op 11 januari 2022 geschreven:

    Inderdaad, een GTI hoort een handbak te hebben, er is al genoeg voorgeprogrammeerd bij moderne auto’s……

    Reageer
  • Alain heeft op 4 september 2020 geschreven:

    Belachelijk toch ?

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)