Al voor de lancering van de Purosangue wisten we dat de Ferrari SUV niet het bestverkochte model ging worden. Niet omdat we overoptimistisch zijn over de 296 en andere rappe Ferrari’s, maar omdat het merk het van tevoren zelf al aangaf. De SUV mag niet meer dan 20 procent van alle verkopen omvatten. Blijkbaar gaan de reserveringen zo goed dat je de Ferrari Purosangue voorlopig niet meer kunt bestellen.

De baas van de marketing en commercie van Ferrari, Enrico Galliera, vertelt aan Drive over de reserveringstop: ‘Het is geen geheim dat we geen bestellingen meer aannemen. Er was zoveel interesse, zonder dat we een enkele auto hebben afgeleverd.’ Hij vertelt niet hoeveel exemplaren er voorlopig besteld zijn of hoe groot het aandeel is ten opzichte van andere Ferrari’s.

Specificaties van de Ferrari SUV

Ook legt Galliera uit waarom Ferrari vasthoudt aan het maximale verkooppercentage voor de Purosangue. ‘We hebben een besluit genomen dat volgens ons overeenkomt met de positionering van Ferrari en het model.’ De positionering is duidelijk anders dan die van Lamborghini, waar de Urus vrolijk doorgaat als meeste verkochte Lambo. Benieuwd wat voor strategie McLaren voor zijn SUV’s gaat kiezen.

De gelukkigen die een reservering voor een Ferrari Purosangue wisten te bemachtigen, kunnen hun borst natmaken. De SUV komt met een 6,5-liter V12-motor zonder turbo’s, goed voor 725 pk en 716 Nm. De 0-naar-100-tijd is 3,3 seconden en de 0-naar-200-tijd is 10,6 seconden. De topsnelheid ligt op ruim 310 km/u. Voor dat alles dien je wel even 390.000 euro over te maken – plus nog een flinke zwik Nederlandse belastingen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)