Een van de grootste verkoopargumenten van de Chevrolet Corvette C8, op z’n Lidl-prijs na, is de atmosferische V8. En laat het wegnemen van zijn unique selling point nou precies zijn wat deze Corvette beter maakt. Hennessey hangt twee turbo’s aan de V8 en verhoogt het vermogen daarmee uiteindelijk naar zo’n 1.200 pk.

Dat is meer dan een verdubbeling van het oorspronkelijke vermogen van 502 pk. Om te zorgen dat de V8 geen Brutusje doet en een zuiger in je rug steekt, vervangt Hennessey de zuigers en drijfstangen door aluminium exemplaren. Doe maar een schietgebedje voor de achterbanden. Hennessey biedt ook een koolstofvezel bodykit aan, Brembo-remmen en instelbare dempers van Penske.

‘Klanten vertellen ons wat ze willen. En verrassing: ze willen meer vermogen’, zegt pk-evangelist John Hennessey. Hieronder hoor je de biturbo V8 van de Hennessey Chevrolet Corvette, die nog op de standaard ECU draait. Zonder nieuwe software en met lage turbodruk is de toename van vermogen al bijna 200 pk aan de wielen.

Hennessey Chevrolet Corvette C8: 1.200 pk

Reacties

  • TG heeft op 27 maart 2020 geschreven:

    De echte vraag: Hoe klinkt de C8 dan met 1200pk?

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)