Hennessey keek eens naar de 8.4-liter V10 van de Dodge Viper en vond die 640 pk eigenlijk toch wel een beetje weinig. Dat kan beter. Iets dat wel vaker bij ze op komt. Ze bonden een Viper vast in hun garage en gingen ermee aan de slag.

Hennessey gooit er een supercharger in om de druk mee op te voeren. Een nieuw intercooler-systeem, hoogwaardige vloeistofinjectoren, een nieuwe ECU (Electronic Control Unit) en een roestvrijstalen uitlaatsysteem werden allemaal aan de mix toegevoegd.

Het resultaat is een monster dat 810 pk genereert, we durven bijna niet te kijken als dat ding zo de weg op gaat.  Om het geheel af te maken wordt de auto uiteraard ook nog een beetje versierd. Je krijgt er een set vloermatten bij, een aantal emblemen en uiteraard een mooi plakkaatje. Met waarschijnlijk je toekomstige sterfdatum erop.

Gelukkig wordt de Viper nog even in de garage vastgehouden, maar zoals je kunt zien wilt hij er heel graag uit. Puur gif wat er uit die uitlaten vliegt. Mocht je nou ook een Dodge Viper hebben en denken: ‘hij gaat inderdaad veel te langzaam’. Je kunt nu contact opnemen met Hennessey om die supercharger met extra ingrediënten erin te laten bouwen. Laat het ons wel even weten, dan houden we de kinderen binnen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear