Pak ‘m beet de helft van de TopGear-redactie wil het liefst ooit nog een Amerikaanse pick-up bezitten. De andere helft, die het lompe en onnodige dingen vindt, heeft het fout. We hebben bijna genoeg om er eentje te kopen, we missen alleen het aankoopbedrag nog. Dus we gunnen dit keer jou de kans.

En als het gaat om pick-ups, gaat er weinig boven een Ford F-150 Raptor. En wat is er dan nog beter en nog Verenigde Statiger dan een Raptor? Juist: de Hennessey VelociRaptor. De creatie van de tuner uit de meest Amerikaanse der Amerikaanse staten, Texas.

Wat maakt dit een Hennessey VelociRaptor?

Deze Hennessey VelociRaptor kreeg ‘slechts’ de Stage 1-behandeling. De Raptor staat 2 inch hoger, staat op 35-inch banden en beukt voor en achter alles aan gort met nieuwe offroad-bumpers. Verkoper Bos V8 Supercars zegt dat er geen tweede van in Nederland is, en wij geloven ze. De kleur heet zeer toepasselijk ‘Lead Foot’.

De 3,5-liter V6-motor met 456 pk en 691 Nm koppel (met 100 kilometer ervaring) lijkt nog geen liefde van Hennessey gehad te hebben. Logistiek sta je wellicht voor een uitdaging, maar Hennessey verhoogt het vermogen graag naar 600 pk. Deze Hennessey VelociRaptor met dubbele cabine kost je zonder BTW en BPM 99.500 euro.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)