Je moet niet te veel tijd achter elkaar met Hennessey willen doorbrengen. Want blijkbaar hebben ze óveral een weerwoord op. Dat gaat op de zenuwen werken. Dodge Demon? Dan komen ze met de krachtigere Exorcist. Hotel? Trivago. Koenigsegg Agera? Dan komen ze met een Venom F5. Alhoewel, dat moet nog blijken. En nu Ram met de TRX komt, wil de Texaanse tuner de snelste pick-up ter wereld overtoepen met de Hennessey Venom 800 – een Ford F-150 met meer dan 800 pk.

Voor een solide basis pakt Hennessey de F-150 met een V8-motor en zo’n 400 pk. Naast offroad-ophanging, een nieuwe bumper en een nieuwe grille gaat Hennessey onder de motorkap aan de slag. Boven op de achtcilinder monteren ze een 3,0-liter supercharger die het vermogen verdubbelt. Het nieuwe vermogen is 816 pk en 985 Nm. Nog nooit maakte Hennessey zo’n krachtige Ford pick-up. Met een 0-96-tijd van 3,6 seconden is het bovendien de snelste pick-up met een blauw ovaaltje van Hennessey ooit. Tenminste, zodra hij er is.

Bestaat de Hennessey Venom 800 wel?

Dat is de vraag – Hennessey publiceert maar één foto en dat is nog een Photoshopje. Het plan is om 100 exemplaren van de Hennessey Venom 800 te bouwen. Hennessey regelt dan alles, je hoeft dus niet zelf een F-150 aan te leveren. De prijs, inclusief garantie voor drie jaar, is 149.500 dollar – ruim 120.000 euro.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)