‘The Power of Christ compels you!’ klonk het in Texas. En de meest bekende quote uit The Exorcist gaan we mooi niet hardop uitspreken. Volgende week onthult Dodge de langverwachte Challenger SRT Demon. De demonische broer van de Hellcat is in potentie de lijpste hard-rechtuit-auto die je kunt kopen. Maar nog voordat het duivelsgebroed verschijnt, wil John Hennessey een duiveluitdrijving uitvoeren… met vermogen.

De Hennessey Exorcist is een Camaro ZL1 met 1.013 pk (1.000 bhp). John Hennessey en zijn team pakten de 6,2-liter LT4-motor aan om het vermogen naar de vier cijfers op te drijven. De sprint naar de 100 km/u is in minder dan 3 seconden klaar en een kwartmijl legt de Camaro af in minder dan 10 seconden. Dom Toretto zou fan zijn. Ter vergelijking: de standaard ZL1 heeft 649 pk en ging al in 3,9 seconden naar 100 km/u.

Wat is er aan de Hennessey Exorcist gedaan?

Het grootste deel van het werk neemt de fonkelnieuwe supercharger voor zijn rekening. Deze drukt via een nieuwe intercooler extra lucht naar de cilinders. Een nieuwe nokkenas bedient de kleppen en een verse ECU zorgt dat de boel niet ploft.

Je kunt een Camaro met handbak óf automaat achterlaten bij Hennessey. Als je zelf niet roert, moet de transmissie versterkt worden en kost de upgrade 9.000 euro meer. Dat bedrag komt dus bovenop de 51.000 euro die Hennessey vraagt om jouw Camaro ZL1 om te bouwen tot Exorcist. Heb je geen Camaro? Maak dan 111.000 euro over naar John, dan krijg je een kant-en-klare Hennessey Exorcist. En voor 1.013 pk durven wij dat best een koopje te noemen.

Reacties

 • i-dtec 3 heeft op 7 april 2017 geschreven:

  Inderdaad geen dure 1000pk plusser.
  10 Exorcisten of 1 Veyron, de keuze laat ik over aan de mede lezers.

  Zelf zou ik gaan voor de SRT Demon, omdat ik de Challenger gewoon een leukere musclecar vind om naar te kijken.
  Al laat ik nog liever een Nissan GT-R Nismo ombouwen naar 1100pk.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)