Met heel hard roepen dat je de grootste of de beste bent, kom je een heel eind. Kijk maar naar het Amerikaanse presidentschap. Maar wil je de sceptici overtuigen, dan zul je het moeten aantonen. Of zoals alle internetgebruikers onder de sneltoets hebben staan: ‘pics or it didn’t happen’. Dan openbaart zich direct een probleem. Met welke auto film je de snelste auto ter wereld?

In september brak de Bugatti Chiron het record van 0 naar 400 naar 0 km/u. Juan Pablo Montoya klokte in de vierwielige adonis 42 seconden. In de video wordt de auto met 1.500 pk van een paar meter afstand gefilmd. In de reacties op Facebook vroeg de eerste doordenker na enkele minuten: ‘Maar als dit de snelste auto is, hoe is dit dan gefilmd?’

Mogelijke oplossingen

Wij kunnen een paar oplossingen bedenken. Bugatti kon bijvoorbeeld rails langs de baan leggen met daarop een treintje dat door raketten werd voortgestuwd. Of een 13-jarige op een fiets met de opdracht ‘als je sneller bent dan deze auto, gaat Enzo Knol weer terug naar zijn ex-vriendin’. Facebook-vriendjes dachten aan een laagvliegende F16 of een Toyota Starlet.

Snelste camera-auto ter wereld

Het antwoord is simpel: met de snelste camera-auto ter wereld. Ofwel: een tweede Bugatti Chiron, maar dan met een camera op de bips. Dan rest nu nog de vraag: hoor je het geluid van de camera-auto of van de record-auto?

Met welke auto film je de snelste auto ter wereld?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)