Hoewel de verzendkosten ongetwijfeld bij de prijs inbegrepen zijn, had je misschien al een vermoeden dat een auto van 5 miljoen euro niet op de stapel gratis AliExpress-pakketjes wordt gemieterd. Nee, bij een auto als de Divo doet Bugatti iets meer moeite. De hypercars rollen in Frankrijk uit de fabriek en moeten vervolgens worden verscheept naar klanten over de hele wereld. Als je in Europa woont, gaat hij waarschijnlijk in een afgesloten trailer naar de dealer toe, waar de gelukkige klant de auto kan ophalen.

Maar bij een overzeese verscheping schakelt Bugatti een bedrijf in als Classic Automotive Relocation Services (afgekort CARS). CARS stopt de Bugatti Divo in een mooi groot houten krat en sjort de boel goed vast. Zo weet je in ieder geval zeker dat er geen enthousiaste havenmedewerker is die even checkt of de auto het wel goed doet na het uitladen van het schip. In het land van bestemming gaat het krat in een vrachtwagen naar de dealer toe, in dit geval Miller Motorcars in Greenwich.

Bugatti bouwt slechts 40 exemplaren van de Divo, boven op de 500 Chirons die al gebouwd worden. Uiteraard was de Divo na de aankondiging direct uitverkocht. Hij weegt 35 kilo minder dan de Chiron en de 8,0-liter W16 met vier turbo’s produceert dezelfde 1.500 pk. Van 0 naar 100 gaat de Bugatti Divo nog altijd in 2,4 seconden. De topsnelheid is geen 420 km/u, maar 380 km/u. Dat komt door de extra downforce en bijkomende weerstand.

Bugatti Divo unboxing

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)