De nieuwe Honda Type R leert nog maar net kruipen of we hebben het al over zijn volgende broertje . Ook de volgende generaties moeten het rijplezier van Honda vertegenwoordigen. Dat kan volgens de hoofd van de het Type R-project ook in de toekomst gewoon zonder elektromotoren al zal het volgens hem lastig worden om te behalen.

‘Zonder de Type R is er geen Honda’, Hideki Kakinuma vertelt aan Autocar. Dat er nieuwe generaties komen, lijkt dus zeker. ‘Door de klimaat- en emissieregels is het erg moeilijk om na te denken over zo’n sportmodel met al deze begrenzingen. Voor Honda zijn dit alleen maar nieuwe hordes, nieuwe uitdagingen om het plezier van het rijden over te brengen op onze klanten’, zegt Kakinuma.

De volgende Honda Type R kan zijn verbrandingsmotor houden

De Japanner houdt de deur op een kier voor een benzine Type R in de toekomst: ‘Klimaatneutraal zijn hoeft zich niet alleen op de motor zelf te focussen. Er is een mogelijkheid om het te behalen met een auto met een verbrandingsmotor. Ik sluit de mogelijkheid dat de Type R een verbrandingsmotor kan hebben dus niet uit. Door de huidige omstandigheden is het zeer onwaarschijnlijk.’

De kans is volgens Honda ‘niet nul’, maar het zou dus zomaar kunnen zijn dat er een elektromotor in de volgende Type R komt. Dit zou dus ook het einde betekenen voor de befaamde VTEC-techniek. Alhoewel: Abarth heeft een EV met motorgeluid en bij Lexus kun je straks schakelen met een EV, dus wie weet verzint Honda nog wel een elektrische VTEC.

‘De Type R is niet afhankelijk van de krachtbron. Het is een bepaalde filosofie, een voorbeeld van rijplezier, en daar zitten veel aspecten aan vast. Als deze opwinding ook gebracht kan worden met een bepaalde krachtbron die klimaatneutraal of op een manier geëlektrificeerd of een compleet andere technologie, dan zal het ook een echte Type R zijn’, zegt Kakinuma. Hoe hij ook aangedreven wordt, als hij maar net zo subliem is als de huidige Type R.

Reacties

  • Arnolli heeft op 8 april 2023 geschreven:

    V-tech is óók al verdwenen bij de, nieuwe, V6 3.5L van de nieuwe Honda Pilot..

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)