Wat de favoriete Civic van een piraat is? De Type ARRRR. Heel flauw, dat weten we, maar het is een betere introductie dan wéér erover beginnen dat dit de krachtigste Civic Type R ooit is. Natuurlijk is de nieuwe Honda Civic Type R beter, sneller en krachtiger dan ooit. Zou raar zijn als het niet zo was. Overigens weten we dan weer niet hoe krachtig de nieuweling precies is.

De Honda Civic Type R op basis van de elfde generatie Civic oogt wel een stukje braver dan de vorige generatie. Die kreeg nog weleens de kritiek dat hij ontworpen was om kleuters aan te spreken – of zelfs ontworpen door een kleuter. De nieuwe Type R is in grote lijnen wat subtieler vormgegeven, maar heeft nog wel drie uitlaten en een flinke achterspoiler.

De motor van de nieuwe Honda Civic Type R

Honda rept nog met geen woord over eventuele hybride toevoegingen aan de Type R, maar we gaan er stiekem van uit dat er geen elektrificatie aanwezig is bij dit model. Gewoon een 2,0-liter turbomotor met VTEC en de aandrijving naar de voorwielen, zoals je het wilt. Ook leuk: er is een handbak met zes versnellingen die automatisch tussengas geeft.

Lees ook: Dit is de (normale) Honda Civic die we in Nederland krijgen

De kleur Championship White is ook weer van de partij en je kunt rode kuipstoelen kiezen. De stof van deze stoelen biedt blijkbaar extra grip op de bips, zodat je in de bochten goed blijft zitten. De oude Type R’s van Honda werden ook vaak in de combinatie van een rood interieur en een wit exterieur geleverd, en dat is eigenlijk wel precies hoe je deze wilt.

Komt hij naar Nederland?

Het is nog niet bekend of je de auto straks überhaupt in Nederland kunt bestellen. De elfde generatie Civic komt wel naar onze contreien, maar het kan zomaar zijn dat een Type R te duur zou worden met onze BPM-regels. Grappig feitje: voor de Amerikanen is het pas de tweede keer dat er een Honda Civic Type R naar hun dealers komt.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)