Kijk er nog maar even goed naar, want hij kan zomaar de laatste in zijn soort zijn. De Honda Civic Type R is een hot hatch van de oude stempel; een handbak, voorwielaandrijving en speels rijgedrag. Mede daarom zijn we zo blij met hem, maar kan hij zijn status ook waarmaken in de echte wereld? Daar komen we in de video hieronder achter.

We bespreken de sterktes en zwaktes van de nieuwe Civic Type R. Is hij namelijk niet wat te groot om een hot hatch te zijn? En waarom lijken de digitale tellers op het dashboard uit de vorige eeuw te komen? Gelukkig maakt de Honda het op veel vlakken goed. Het ontwerp is bijvoorbeeld een stuk minder schreeuwerig dan zijn voorganger en de stoelen voorin zijn formidabel.

Daarnaast heb je bij 2.200 tpm al het maximale vermogen. Dat houdt hij vast tot de rode lijn op 7.000 tpm. Dit dankzij een paar aanpassingen aan de motor uit de oude Honda Civic Type R. Genoeg redenen dus om hem te belonen: in TopGear Magazine 211, vanaf 22 december in de winkel, roepen we hem officieel uit tot onze Auto van het Jaar.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie