Niks irritanter dan van je route af moeten wijken om te tanken. Een huis met benzinepomp zou daar in theorie voor altijd korte metten mee kunnen maken. Mits die pomp ook nog is aangesloten, natuurlijk. En dat is in dit geval helaas niet zo. De garage fungeert wel als hemelpoort tot ultieme mancave. Nóg een reden om je makelaar te bellen.

Waarschijnlijk dient de pomp in deze garage slechts als afleiding van de ware verborgen schat. Aan de voet van de pomp vind je namelijk een wenteltrap die leidt tot je gedroomde mancave. Tanken thuis kan dus wel degelijk, maar dan op een andere manier. De mancave is ingericht als ware Amerikaanse diner, compleet met neon, geblokte vloer, zitjes en counter. Als klap op de vuurpijl dient het front van een Chevrolet als wandlamp. Zoals het hoort.

De garage zelf is ook redelijk de moeite. Hij biedt plaats aan vier auto’s – bij voorkeur aan Amerikanen, dat spreekt – en ziet er keurig en strak uit. Nee, wij zijn geen bouwkundigen, maar een nette garage kunnen we wel waarderen. Zeker als er een hanglamp aan ketting inhangt. Leuke details, zijn we wel van.

Mocht je een garage met pomp en bar niet overtuigend genoeg vinden, dan heeft het huis dat bij deze garage hoort vast nog wel genoeg anders te bieden. Villa Klaverduyn, zoals het optrekje in Wassenaar heet, heeft een zwembad, tennisbaan, golfbaan met 9 holes, sauna, fitnessruimte en een feestzaal. Je hebt zes slaapkamers en vijf badkamers, verspreid over 738 vierkante meter woonruimte.

Het huis wordt te koop aangeboden via Sotheby’s International Realty, de prijs is op aanvraag. Via de website van een andere makelaar vonden we meer foto’s, onder meer van de mancave in Amerikaanse stijl. Het prijsje dat die makelaar communiceert: 12 miljoen. Wij sparen nog even door.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear