In het jaar 1897 stond de autoliefhebberij op een laag pitje, vooral omdat de eerste Nederlandse auto pas het jaar ervoor werd afgeleverd in Arnhem. De architect van dit grachtenpand ontwierp het huis naar alle waarschijnlijk niet met de auto in het achterhoofd. En toch is het optrekje 122 jaar later een feest voor de autoliefhebber.

De garage is zo’n 5 meter bij 7,5 meter en slokt dus zelfs de langste Rolls-Royce op. Of vier normale auto’s. Maar als je 1.395.000 euro neertelt voor een pandje, verwacht je wel iets meer dan een kale opslagruimte. Daarom heeft dit Haarlemse grachtenpand een kroonluchter in de garage hangen voor de gedistingeerde autoliefhebber.

Het gemeentelijke monument ligt in het historische hart van Haarlem – op zo’n twintig minuten rijden van Circuit Zandvoort, als het verkeer een beetje meezit. De alarminstallatie met camerasysteem houdt je gekoesterde bezit in de gaten. En boven in de woonruimte is het ook niet verkeerd toeven. Dit grachtenpand met een kroonluchter in de garage vind je op Funda.

Foto: Engel & Völkers / Funda

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear