Het klinkt alsof de pr-afdeling van Hyundai niet de klok maar de kalender op zomertijd zette en een dag te laat kwam met deze 1-aprilgrol, maar dat is niet zo. Hyundai gaat écht studieschulden betalen. De Koreaanse autobouwer begint in de Amerikaanse staten Californië, Phoenix en Arizona. Je moet hiervoor uiteraard wel een Hyundai kopen.

Volgens Hyundai zitten 44 miljoen Amerikanen in de studieschuld, bij elkaar goed voor meer dan 1,5 miljard dollar. Deze schuld weerhoudt de ex-studenten ervan om bepaalde stappen te zetten om hun leven op de rit te krijgen, omdat ze bijvoorbeeld geen auto kunnen betalen. En omdat iedereen daar met de auto naar het werk gaat, hindert dat ze in het vinden van een baan.

Hyundai betaalt tot wel 900 dollar af van de studieschulden. Dit krijgen de Amerikanen niet op hun rekening: het bedrag gaat direct naar de instantie die de schulden bijhoudt. De actie loopt tot en met 30 september. Er wordt nog niet gesproken over een uitbreiding van het initiatief naar Nederland.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie