Bij Jaguar lijkt niemand wakker te liggen van de naderende overname door het Indiase Tata Motors. In Coventry wordt onverdroten, maar wellicht iets sneller dan voorheen, gewerkt aan nieuwe modellen. Waaronder de F-Type.
 
Blijkbaar heeft moederbedrijf Ford bij Jaguar de teugels enigszins laten vieren, want de afgelopen jaren werd elke drang tot vernieuwing bij Jaguar vanuit de VS resoluut de kop ingedrukt. Juist daarom is het aardig om te zien dat Jaguar mooie plannen heeft met een eventuele F-Type. Dat is een concept dat al in 2001 het levenslicht zag, en dat destijds buitengewoon enthousiast werd ontvangen.
 
Het heeft er alle schijn van dat die auto er over een paar jaar daadwerkelijk gaat komen. Dan heeft Jaguar eindelijk de gedroomde opvolger van de E-Type, ook al staat de nieuweling op het niet al te moderne onderstel van de Jaguar XF.
 
Jaguar heeft nog een tweede troef achter de hand. Dat zou een supersedan moeten worden, op basis van de Jaguar XK. Deze auto zou in een net ontluikend segment de strijd moeten aangaan met auto’s als de Aston Martin Rapide en de Porsche Panamera. Over een eventuele broedertwist met de XJ maakt Jaguar zich geen zorgen. De nieuwe XJ staat op de rol voor 2009 en zal aanzienlijk groter dan zijn voorganger, en nog meer gericht zijn op luxe. Verder gaan er geruchten over over een extra potige versie van de XKR, met een vermogen van ongeveer 500 pk. De grote kat is zijn klauwen aan het scherpen. 

Reacties