Jaguar F-type R Coupé: wauw

In vol ornaat is dit de invulling van je gedachten voor de komende maanden: de F-type Coupé. Wat een plaatje. En weet je wat nou nog mooier is? Hij komt er ook in een R-uitvoering.

Jaguar heeft de kans gegrepen om de F-type niet alleen van een dak, maar ook van een sterkere motor te voorzien. Het betreffende brulblok is de 5,0-liter V8 supercharged uit de XKR-S, en hou je vast: hij levert ook hetzelfde vermogen als in die auto. 550 pk dus, in een kleiner, stijver stoeicoupeetje. We worden er bijna emotioneel van.

De nieuwe F-type R doet 0 tot 100 km/u in 4,2 seconden en bereikt een begrensde top van 300 km/u. Jaguar noemt het de meest performance-georiënteerde productieauto die ze ooit bouwden, en dat geloven we graag.

De F-type R is optioneel uit te rusten met keramische remmen en beschikt over een elektronisch differentieel en torque vectoring om je te assisteren in de buurt van de grens. Een achttraps Quickshift-automaat is standaard, net als 407 liter aan bagageruimte – net iets meer dan de convertible, zeg maar. Mocht je de R iets te veel van het goede vinden, dan is de F-type Coupé er trouwens ook met de twee bekende V6-motoren (340 en 380 pk).

De precieze introductiedatum en prijzen zijn nog niet bekend, maar die heb je ook niet nodig om te kunnen dromen.

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken