In vol ornaat is dit de invulling van je gedachten voor de komende maanden: de F-type Coupé. Wat een plaatje. En weet je wat nou nog mooier is? Hij komt er ook in een R-uitvoering.

Jaguar heeft de kans gegrepen om de F-type niet alleen van een dak, maar ook van een sterkere motor te voorzien. Het betreffende brulblok is de 5,0-liter V8 supercharged uit de XKR-S, en hou je vast: hij levert ook hetzelfde vermogen als in die auto. 550 pk dus, in een kleiner, stijver stoeicoupeetje. We worden er bijna emotioneel van.

De nieuwe F-type R doet 0 tot 100 km/u in 4,2 seconden en bereikt een begrensde top van 300 km/u. Jaguar noemt het de meest performance-georiënteerde productieauto die ze ooit bouwden, en dat geloven we graag.

De F-type R is optioneel uit te rusten met keramische remmen en beschikt over een elektronisch differentieel en torque vectoring om je te assisteren in de buurt van de grens. Een achttraps Quickshift-automaat is standaard, net als 407 liter aan bagageruimte – net iets meer dan de convertible, zeg maar. Mocht je de R iets te veel van het goede vinden, dan is de F-type Coupé er trouwens ook met de twee bekende V6-motoren (340 en 380 pk).

De precieze introductiedatum en prijzen zijn nog niet bekend, maar die heb je ook niet nodig om te kunnen dromen.

Reacties