De Nederlandse rallyrijder Kevin Abbring is al enige tijd lekker bezig in de Franse Peugeot 208 Cup. Afgelopen weekend won hij de Belgische Condroz-rally, waarmee hij het kampioenschap voor de neuzen van Stéphane Lefebvre en Denis Millet weg wist te kapen.

De winst werd niet zonder slag of stoot binnengehaald. Bij een droge testsessie op woensdag kon de regenafstelling van de auto niet geperfectioneerd worden; een lokale boer bood uitkomst toen hij op verzoek het asfalt van een laagje water voorzag. Tijdens de rally op zaterdag werd een muurtje geraakt, waardoor de achteras van de 208 werd beschadigd. Nadat deze in allerijl was vervangen, kreeg Abbring een lekke band te verwerken.

In de hierop volgende proeven wist hij een inhaalslag te maken. Toen zijn grootste concurrent Lefebvre zijn radiator aan gort sprong, was de strijd eigenlijk al gestreden, maar Abbring bleef onverminderd pushen en zette een groot aantal snelste tijden neer. Na afloop werd hij uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd.

Het behalen van het kampioenschap in de Peugeot 208 Cup betekent voor Abbring dat hij volgend jaar op Europees niveau in de R5-klasse mag gaan rijden met de 208 T16.

Reacties