Ben jij zo iemand die geneigd is om lacherig te doen over roodbruine Kia’s uit 2010? Denk dan even terug aan onze oude schappelijk geprijsde auto. Juist: de Kia Ceed uit TopGear, het dappere karretje dat ooit op twee wielen door de laatste bocht van ons circuit scheerde met ene T. Cruise aan het stuur.

Op dit moment wordt op eBay precies zo’n roestkleurige Cee-apostrof-d geveild. Sterker nog: deze auto is rechtstreeks afkomstig uit ons favoriete tv-programma. Het beestje legde net geen 5.000 kilometer af in de handen van enthousiaste beroemdheden (en bij verschillende promotiedoeleinden) en heeft ondertussen nog altijd niet meer dan 11.500 kilometer gereden.

De huidige eigenaar vertelt er trots bij dat hij nooit met de auto op het circuit is geweest en dat hij hem altijd netjes heeft behandeld. Bedenk zelf hoeveel waarde je hieraan wilt hangen, nadat je de nogal ruwe eerste levensfase van de Kia destijds elke week op tv kon zien. Een ding scheelt: de Ceed zou wel een sluitende onderhoudshistorie hebben.

Dit is dus de Kia Ceed uit TopGear waar al die acteurs in hebben gereden?

Dat zou mooi zijn, niet? Onder andere Cameron Diaz, Rowan Atkinson en Matt LeBlanc bedwongen het TG-circuit in de tijd dat de Ceed dienstdeed als schappelijk geprijsde auto. Helaas moeten we je teleurstellen: het betreft hier namelijk een versie met automaat. Die werd speciaal ingezet bij sterren voor wie schakelen niet was weggelegd, zoals Alice Cooper en will.i.am. Ach, dat zijn ook klinkende namen. En misschien is het feit dat Amber Heard erin reed voor jou wel een extra reden om op deze Kia Ceed te bieden. Dat kan overigens hier.

Amber Heard in de Kia Ceed

Wil je de eerder genoemde acrobatische Kia-kunsten van Tom Cruise nog eens terugkijken? Check onderstaand filmpje even (vanaf 05:12).

Tom Cruise en Cameron Diaz in de Kia Ceed

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie