Knight Rider komt terug. Deadline meldt dat de geliefde televisieserie uit de jaren tachtig een comeback maakt. Geen nieuwe serie, maar een bioscoopfilm. Aquaman-regisseur James Wan is verantwoordelijk voor de nieuwe film, met TJ Fixman als schrijver. De film speelt zich niet af in de jaren tachtig, maar in de huidige tijd. Verdere details volgen later pas.

Knight Rider was een van mijn favoriete series toen ik jong was, dus dit voelt alsof ik door een tijdportaal ben gestapt en mijn achtjarige ik een high-five geef’, zegt Fixman. Of David Hasselhoff gestrikt is voor de film en of de Pontiac Firebird een terugkeer maakt, is allemaal niet bekend. De acteur deed vorig jaar al voorzichtig wat uitspraken, maar daarna bleef het meer dan een jaar akelig stil. Hij plaatste gisteren wel een foto van zichzelf op Instagram met een Knight Rider-shirt op Instagram.

‘De Knight Rider zal weer rijden’, beloofde David Hasselhoff vorig jaar in een interview met Mirror Online. ‘Ik mag eigenlijk niets zeggen, maar blijf kijken.’ Een aantal jaar geleden werd al gesproken over een nieuwe Knight Rider zonder David Hasselhoff. Dat project ging niet door en sinds 2017 probeert de acteur met regisseur James Gunn de rechten van de serie te bemachtigen. Blijkbaar is het een andere James nu wel gelukt.

Welke auto in de nieuwe Knight Rider?

Qua auto kunnen we ons niet voorstellen dat er géén moderne auto wordt gebruikt. Autofabrikanten zullen er ongetwijfeld een lieve duit voor over hebben om hun auto op het grote witte doek te zien. Pontiac bestaat inmiddels niet meer, en we betwijfelen dat Ford het nog een keertje aandurft. Zij schoven een Ford Mustang Shelby GT500KR naar voren voor de reboot van 2008, maar die serie flopte nogal.

Het zou gepast zijn als het een General Motors-product is. Misschien een Corvette dan? Of een Camaro? Ach, als hij maar het ‘woosh-woosh’ geluidje maakt wanneer de rode led-verlichting van links naar rechts gaat. Oh, en mogen we het verzoekje indienen om KARR ook terug te halen?

Reacties

 • Christiaan Vermeulen heeft op 19 februari 2024 geschreven:

  Vroeger heb ik “heel Knight Rider”gevolgd. Het was Prachtg! Wanneer komt mijn BESTE PROGRAMMA weer? Ik hoop vandaag nog Christiaan

  Reageer
 • Fjm van de kleut. heeft op 11 augustus 2020 geschreven:

  Kitt was en is mijn favoriete droom auto ik had altijd alzo.n auto willen hebbeen die spreekt e auto matich rijden kan.

  • Steven heeft op 16 augustus 2020 geschreven:

   koop een Telsa of een nieuwe Merc..

   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear