Slechts een handjevol auto’s uit films en series van meer dan 30 jaar geleden zijn nu nog bekend en geliefd door alle leeftijden. Het busje van The A-Team, bijvoorbeeld. En uiteraard K.I.T.T. uit Knight Rider – mede dankzij de geestige video’s van Master Movies. De serie, de Pontiac Firebird Trans-Am en zelfs hoofdrolspeler David Hasselhoff komen misschien terug.

‘De Knight Rider zal weer rijden’, belooft David Hasselhoff in een interview met Mirror Online. ‘Ik mag eigenlijk niets zeggen, maar blijf kijken.’ Een aantal jaar geleden werd al gesproken over een nieuwe Knight Rider zonder David Hasselhoff. Dat project ging niet door en sinds 2017 probeert de acteur met regisseur James Gunn de rechten van de serie te bemachtigen.

‘Ik hoefde toen niet eens de hoofdrol. Ik kon een kleine verschijning doen. Maar ze wilden niet luisteren’, vertelt Hasselhoff over de vorige mislukte poging om de titel nieuw leven in te blazen. Wat de nieuwe poging precies behelst, is niet bekend. Het kan een serie worden, maar het zou ook zomaar een film kunnen zijn.

Eerdere reboot van Knight Rider

Het is niet voor het eerst en ook niet voor de tweede keer dat er gespeeld wordt met een idee van een nieuwe Knight Rider. In 2008 kwam er al een reboot met een Ford Mustang Shelby GT500KR. De serie van Dave Andron draaide slechts één seizoen en dat is direct alle informatie die je moet weten. We tellen ‘m simpelweg niet mee.

Een paar jaar geleden verscheen een trailer met de Pontiac Firebird Trans-Am én David Hasselhoff op YouTube. Zie de bovenstaande galerij. Het internet ging uit zijn dak, maar dit was uiteindelijk slechts een promotie voor een jassenmerk of zoiets.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie