Ken Block rijdt al bijna zo lang met Ford dat je zou vergeten dat de eerste Gymkhana’s werden gereden in Subaru’s. Begin dit jaar kondigde meneer Bandenverwoester aan dat de samenwerking tussen hem en het merk met het blauwe ovaaltje erop zat. Ergens jammer, maar het biedt ook kansen. Ken Blocks Subaru WRX STI – die in 2006 een record brak – gaat nu de verkoop in, bijvoorbeeld. Het inderdaad de auto die in de foto in de lucht hangt. Je weet in ieder geval wel wat je koopt.

‘De auto stond jaren lang opgesloten in een geheime bunkeropslag’, zegt Block. ‘Ik moet ruimte maken voor nieuwe projecten, dus ik doe een lenteschoonmaak en zet hem te koop. Het is een best speciale auto, met wat record-geschiedenis. Het is de Subaru Impreza WRX STI volgens de Groep N-specificaties waarmee in racete in Rally America en waarmee ik een paar keer won. Maar beroemd is hij vanwege de sprong van 52 meter. Die sprong was dubieus.’

De landing was ruig, maar alle vitale organen bleven re-de-lijk op hun plek zitten. De auto overleefde de auto ook. Gelukkig voor de volgende eigenaar van Ken Blocks Subaru WRX STI zijn de schokdempers vervangen. De website Wall Street Motorsport verkoopt de auto zodra de site de lucht in gaat op 22 februari. Nog even geen linkje, dus. Een deel van de opbrengst gaat naar een goed doel in Amerika naar Blocks keuze.

De volgende auto van Block

Vorig jaar presenteerde Block vol trots zijn plannen voor een Fox Body Mustang. Nu de samenwerking met Ford klaar is, zijn die plannen ook naar de vrieskist verhuisd. Hij hoopt de auto ooit nog eens te bouwen. En de toekomst van de Gymkhana-films? Daar vroegen we naar, maar hij wilde niets over kwijt – alleen dat er grootste plannen zijn. Voor nu kun je de laatste Gymkhana met Travis Pastrana nog eens kijken.

De sprong van Ken Blocks Subaru WRX STI

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)