De Bentley Bentayga valt niet bij iedereen in de smaak. Vooral mensen die last hebben van ‘zicht’ en ‘niet pro-voetballer zijn’ kunnen de SUV maar lastig verteren. En als je dan toch een offroad-Bentley wilt? Dan moet je even langs bij Classic Youngtimers Consultancy in Uden. Deze Bentley Continental GT uit 2004 zoekt het na 85.166 kilometer hogerop.

Nieuwe dempers verhogen de Conti met 3 inch (ruim 7,5 centimeter), offroad-banden knuffelen speciale 20-inch wielen en speciale wielkasten verduidelijken nog even dat het hier om een offroader gaat. De luchtvering en stabilisatorstangen kregen aanpassingen om de wegligging te verbeteren.

Dikke verstralers en een wiel op het dak verzekeren jou van een plekje op aarde wanneer beschaving ophoudt te bestaan. En anders doet de 6,0-liter W12 met twee turbo’s (560 pk, 650 Nm) dat wel. De offroadbanden zijn geschikt voor hoge snelheden. En je was niet vergeten dat de auto van zichzelf al vierwielaandrijving had, toch?

Binnenin veranderde er weinig aan de offroad-Bentley. Wel adviseren we om een set rubberen matten te kopen als je werkelijk de drek ingaat. En bel in dat geval ook even naar het TopGear-hoofdkwartier.

De offroad-Bentley Continental GT staat momenteel te koop in Uden bij Classic Youngtimer. De prijs is op aanvraag. Binnenkort kun je de auto trouwens ook zien in de clip van het nieuwe nummer van Hardwell, Bizzey en Lil’ Kleine.

Thx Nick voor de tip

Reacties

  • Ilija heeft op 20 maart 2018 geschreven:

    Deze bentley bentayga is niks nieuws want een aantal jaar geleden heeft designer fazal kahn deze bentley als off-roadvoertuig omgebouwd met een klein team. Dit is overigens uitgezonden op de discovery channel!!

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)