Dacht je het beste nieuws uit Amerika drie dagen geleden al gehoord te hebben, dan hebben we nog een verrassing voor je. Ford gaat de V8 uit de Mustang Shelby GT500 aanbieden in een kratje naar je huis verschepen. Daarmee is de krachtigste Ford-motor straks los te koop voor jouw eigen klusproject. De naam van de V8 met supercharger is Predator en het is nog niet bekend wanneer de achtcilinder te bestellen is.

De 5,2-liter V8 met daarop een 2,65-liter supercharger produceert een oppermachtige 770 pk en 847 Nm in de Ford Mustang Shelby GT500. De specificaties voor de losse Predator kunnen iets afwijken, maar dat moet nog blijken. Het is niet zeker of Ford de zeventraps automaat uit de GT500 gaat aanbieden als combodeal. Het lijkt ons hoe dan ook een mooie gelegenheid om een handbak aan de beul te hangen.

Naast de krachtigste Ford-motor kun je ook terecht bij het merk voor de grootste V8-benzinemotor van 7,3 liter. De reguliere 5,0-liter V8 uit de Mustang GT is eveneens los te bestellen. Zelfs de 2,3-liter viercilinder uit de Ford Focus RS en de instap-Mustang komt desgewenst in een kratje naar je toe. De catalogus is vooral beschikbaar in Amerika, maar er is altijd iets te regelen. De prijs van de losse Shelby GT500-motor is niet bekend.

Via: FordAuthority

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie