Drie keer Nico

Aan de hand van bovenstaande foto zou je kunnen denken dat Nico Rosberg een lekke Pirelli heeft, maar dat is niet zo. Dit is gewoon hoe een F1-band eruitziet als ie meer dan een ton aan krachten te verwerken krijgt in Suzuka’s Degner-bocht. Dat is het gewicht van een hele Ford Fiesta op slechts een band, terwijl Rosberg zelf in die bocht drie keer zoveel weegt als op de weegschaal in zijn badkamer.

43.000.000.000.000

(43 biljoen) Aantal berekeningen dat een F1-auto maakt tijdens een Grand Prix van circa 90 minuten.

19.600.000

Aantal vaten olie dat elke dag werd verstookt in de VS in de maand september. Vind je het gek, met auto’s als de Dodge Challenger SRT Demon.

37.400 dollar

Ofwel ongeveer 35.000 euro – de prijs die op een veiling is betaald voor de AMC Pacer uit Wayne’s World. Dat betekent: Party Time!

New Model Army

Elk jaar gebruikt Ford ongeveer 90 ton klei om modellen op ware grootte van hun stylingauto’s te maken. Maar wacht even, beste pottenbakkers, ze gebruiken daarbij niet dat bekende, glibberige goedje – het is een industriële plasticine die is gemaakt van waxachtige substantie op oliebasis die ruikt naar zwavel. En dat is een minder prettig luchtje dan dat van het walvisvet dat Harley Earl gebruikte. Wie dat is? Dat was de Cadillac-designbaas die te boek staat als pionier in het gebruiken van klei voor auto-ontwerpen

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie