Wanneer je op kraamvisite bent en je vol spanning wacht tot je je eerste blik kunt werpen op de nieuwe aardling, kun je voor een keuze komen te staan. Wanneer de baby zogezegd niet moeders mooiste is, moet je je er op een manier uit zien te praten. Waarschijnlijk zul je zoiets mompelen als ‘oh, kijk eens hoe lief ie is’. Wat dat betreft ziet deze Porsche 356 van de Amerikaanse kunstenaar Daniel Arsham er heel lief uit.

Het doel van dit project is om het Japanse esthetische concept wabi sabi over te brengen via deze 356 Speedster. Om tot dit, eh, lieve uiterlijk te komen, heeft de kunstenaar de lak en afwerking van de auto verwijderd. Daardoor wordt alles wat er ooit aan de auto gedaan is zichtbaar. Het metaal van de carrosserie wordt nog enigszins beschermd door een dunne laag lijnolie. Dit omdat dat volgens de originele Japanse productieprocessen zo hoort. Om de Japanse look af te maken, zit er op het rooster boven de motor een embleem van een bonsaiboom.

De cabrio-variant van de 356A werd speciaal gemaakt voor de Amerikaanse markt en kreeg de naam Porsche 356 Speedster. De motor van de Porsche 356A van Arsham is gemaakt van herstelde onderdelen van de Speedster van toen. Daardoor ligt er achterin een 1,6-liter die tussen de 60 en 75 pk levert.

Het interieur van de Porsche 356 van Daniel Arsham

Binnen in de Porsche 356 Speedster gaat de ‘imperfectie’ door. Japanse modeontwerpers gingen aan de slag met het interieur. Zo lijkt de bekleding uit een auto te komen die jaren in een schuur heeft gestaan en net door een YouTuber is gevonden. Het stuur heeft hier en daar wat plekjes en beschadigingen. In de kofferbak ligt onder het reservewiel een mat van rijststro. Inderdaad, stro gemaakt van rijstplanten.

Al deze aanpassingen zorgen ervoor dat de 356 Speedster helemaal omotenashi is. Dat is een Japans principe dat ervoor zorgt dat gasten warm en welkom worden ontvangen in een huishouden. De mix van de Verenigde Staten, Japan en Duitsland komen samen in deze auto. We hadden eigenlijk ook wel al verwacht dat dat niet zo goed zou gaan. Of vind jij het wel wat hebben?

Porsche 356 Limousine Custom

Lees ook: Porsche 356 is er ook als limousine

Voor jou en je vriendengroep

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)