Hou je vast, want er loopt een knotsgekke tjoener los die het eens even helemaal anders doet. De mannen van het Duitse Graf Weckerle pakten een Ferrari 458 Italia bij de lurven en voorzagen ‘m van wat schilderingen en een verlagingsset, plus een motorupgrade en een sportuitlaat, samen goed voor 600 pk.

Maar toen… In plaats van de auto uit te rusten met hippe matzwarte lichtmetaalvelgen, zoals iedereen, schakelden ze een team handarbeiders in om uit een paar middeleeuwse ornamenten en wat stukken verroest tuinhek deze spierwitte, Gordon-achtige kunststukken te vervaardigen. Het resultaat: met recht een Graf-bak.

Elke velg bestaat uit 184 losse onderdelen en wordt in zo’n 20 uur in elkaar geschroefd. Oftewel: voor deze auto heeft iemand ruim drie dagen van z’n leven moeten inleveren die hij nooit meer terugkrijgt. En was het het waard? Passen deze stukjes huisvlijt bij het toch nogal strak en puur gelijnde ontwerp van de 458 Italia? Natuurlijk niet. Juist daarom hebben we er smakelijk om gelachen.

Toch serieuze interesse in deze auto? Dan ben je net te laat; hij stond te koop, maar er iemand anders zonder smaak was je voor.

Advertentie

Reacties

Advertentie