‘De meest compromisloze open supercar in de geschiedenis van ons merk.’ Zo noemt Lamborghini deze Aventador J. Wij kunnen wel zien waarom: hij heeft geen voorruit.

Dat betekent dat je je 700-pk sterke Lambo naar snelheden vér boven de 300 km/u kunt jagen met je snoet in de volle wind. Bijen in je ogen, steentjes tussen je tanden. Je kunt ook nog eens een passagier meenemen – en we hopen dat je niet met hem of haar getrouwd bent, want na één ritje op snelheid zal jullie relatie nooit meer hetzelfde zijn.

De J is niet zomaar een Aventador met een stukje eraf gezaagd. Hij is vakkundig verfijnd en lichter gemaakt. Zo zijn de carrosseriepanelen compleet nieuw: dunner, en hier en daar anders gevormd. Aan de voorkant vinden we hier en daar wat windgeleiders die moeten zorgen dat die bijen niet te hard aankomen.

Uiteraard is het geheel opgebouwd uit koolstofvezel. Het interieur maakt zelfs gebruik van een nieuw soort stof dat deels van dit lichtgewicht spul gemaakt is. Het heet Carbonskin en het is heel bijzonder, zeggen ze. Net als de velgen (speciaal voor de J gemaakt), de achteruitkijkspiegel (op dat stokje in het midden) en de navigatie en het audiosysteem (die zijn er namelijk niet).

De Aventador J mag dan nog zo gestoord lijken, hij is echt, en hij is te koop. Al moeten we erbij zeggen dat het alleen dit ene exemplaar betreft. Je zult er dus diep voor in de buidel moeten tasten, maar dan heb je ook letterlijk iets unieks. En als je Lambo’s toch zo leuk vond omdat ze een beetje uitbundig en gek zijn, dan heb je hier wel een behoorlijk goeie aan.

Reacties