Met een 0-naar-250-tijd van nog geen 15 seconden is het niet heel lastig om te hard te rijden in een Lamborghini Aventador SVJ. Lastiger is het om het onopgemerkt te doen, zoals deze bestuurder bewees. Hij trok zijn Aventador open en werd gepakt met een snelheid van ruim 244 km/u op een plek waar je net geen 90 km/u mag.

Het gebeurde in het Amerikaanse Santa Ynez Valley, waar de bestuurder door een radar gemeten werd. Opvallend voor ons als Nederlanders is dat de Amerikaanse bestuurder na een bekeuring weer zijn weg mocht vervolgen. In Nederland ben je minimaal je rijbewijs kwijt en met een beetje pech neemt de politie ook je auto in beslag.

De agent legt uit aan de website Noozhawk dat bestuurders met zulke grove overtredingen normaal gezien hun weg niet mogen vervolgen. Meestal wordt de auto in beslag genomen. Maar ook daar kampen ze met personeelstekorten. Voordat een agent een berger heeft geregeld, kunnen er al een hoop andere hardrijders langs zijn gereden.

De agent koos er dus voor om zijn aandacht te focussen op de radarcontrole. Bovendien leek de bestuurder volgens de politie veel spijt te hebben van zijn daden. En zo mocht de man gewoon met zijn Lamborghini Aventador vertrekken. Wel krijgt hij uiteraard een gepeperde boete thuis, al zullen boze reaguurders roepen ‘dat ie dat makkelijk kan betalen’.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)