Overweeg je om de laatste Lamborghini Aventador te kopen, maar ben je bang dat ie te subtiel is? Vrees dan niet langer, want Novitec heeft een upgrade-pakket voor de Lamborghini Aventador Ultimae. Het pakket verstomt alle laatste gedachtes aan zaken als nuance bij de grote finale van de boze stier. De tuner is echter één belangrijk ding vergeten bij het pakket.

Er zijn een heleboel koolstofvezelonderdeeltjes waar we het zo over gaan hebben, maar eerst de 6,5-liter V12-motor. Die laat Novitec helaas met rust. Wat volgens de tuner wel beter moet zijn voor de motor, is de nieuwe uitlaat. Daardoor zou de twaalfcilinder beter moeten ademen en ook dus ook meer geluid maken. Want dat kan blijkbaar. Het uitlaatsysteem is gemaakt van RVS en bespaart 19 kilo.

Waar je het pakket nog meer voor kunt gebruiken, zijn alle koolstofvezelonderdelen die erbij zitten. Kijk maar eens naar die scherpere luchtinlaten die nu omringd zijn door carbon. De inlaten aan de zijkanten zouden ook meer lucht in de remmen moeten duwen voor betere koeling. Ook de inlaten op de neus zijn aangepast zodat de Aventador niet wil opstijgen en dus stabieler is op hoge snelheden.

De wielen van Novitec die niet van Novitec zijn

Zin in een veel te grote achtervleugel? Daar heeft Novitec twee keuzes voor: een enkele en een dubbele. Deze kunnen zowel op de coupé als op de roadster worden aangebracht. De lichtmetalen velgen heten Novitec NL4, maar komen eigenlijk van velgenboer Vossen. Voor zijn ze 20-inch groot, achter 21-inch en je kunt ze in 72 verschillende kleuren bestellen.

Er is ook nog een sportophanging die de Aventador 35 millimeter laat zakken. Is dat alles nog niet genoeg voor je? Dan gaat Novitec ook in de cabine van de Lamborghini Aventador Ultimae aan de slag. Volgens Novitec is er ‘een virtuele eindeloze variëteit’ in kleuren beschikbaar. Iets zegt ons dat Lamborghini-klanten daar wel pap van lusten. De aanpassingen zijn ook los te koop. Prijzen zijn er alleen voor degenen die een aanvraag doen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)