‘Koud zetten’, zo noemt de politie het. Een gestolen voertuig ergens verstoppen ‘tot hij minder opvalt’. Het probleem van zo’n Lamborghini Aventador SVJ Roadster is dat hij áltijd opvalt. En nog een ander probleem: de auto is voorzien van een GPS-tracker, die zelfs onder de grond nog werkt. Het plannetje van deze wanbetaler mislukte, en de auto werd deze week geconfisqueerd.

In het RTL-programma Politie Landelijke Eenheid In Actie was te zien hoe de auto in Amsterdam gevonden werd door een beveiligingsbureau. De bestuurder zou de auto gehuurd hebben, maar zijn rekeningen niet hebben betaald. Omdat het toch echt een verhuurbedrijf is en geen uitleenbedrijf, wilde de firma de Lamborghini toch wel graag terug.

De auto is opgehaald door Bergnet. Daarvoor gebruiken ze een omgebouwde Hilux, want een grote vrachtwagen kan de parkeergarage niet in. Er wordt gekeken hoe het voertuig weer terug naar het Verenigd Koninkrijk komt. Het is niet duidelijk wat de politie gaat doen met de bestuurder van de SVJ, die was in ieder geval niet aanwezig bij de auto.

De matgrijze Aventador SVJ Roadster lijkt verdacht veel op de Lamborghini in lijstje van de duurste auto’s die in 2021 op Nederlands kenteken zijn gezet, maar dit is een exemplaar met het stuur rechts en Engelse platen. Op Autogespot zien we dat de Nederlandse tweeling overigens twee dagen geleden nog gespot is in een andere parkeergarage, toevallig genoeg.

Een auto van 1,2 miljoen euro?

De agenten in het programma spreken over een waarde van 1,2 miljoen euro, maar dat is misschien wat overdreven. De nieuwprijs van de Aventador SVJ Roadster was in Nederland zo’n 650.000 euro. Tegenwoordig staan ze hier te koop voor prijzen tussen de 850.000 euro en de 950.000 euro. Ook de prijzen in het VK zijn rond die koers.

Reacties

 • Harryvez heeft op 18 mei 2023 geschreven:

  Je mag drie jaar met een buitenlands kenteken rondrijden.

  • Huib heeft op 18 mei 2023 geschreven:

   Ben je in Nederland woonachtig, dan is het rijden met een buitenlands kenteken altijd strafbaar. (Belasting ontduiking)

   Reageer
  Reageer
 • Maverick heeft op 17 mei 2023 geschreven:

  Je ziet wel vaker luxe sportwagens die je kunt huren in NL, met buitenlandse kentekens (Duits of Engels) zoals deze. Weet iemand hoe ze daarmee weg komen? Je mag immers maar 2 weken met een buitenlands kenteken rondrijden?!

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)