[tg_video]https://www.youtube.com/embed/cp-KRcEpQEM?rel=0[/tg_video]

Zesentwintig seconden sneller dan een Mercedes SLS Black Series. Vijfentwintig seconden sneller dan een Ferrari Enzo en de 'gewone' Aventador. Acht seconden sneller dan een Nissan GT-R Nismo en niet meer dan twee seconden langzamer dan de Porsche 918 Spyder.

Dat is de Lamborghini Aventador SV, die onlangs een rondetijd op de Nürburgring neerzette van 6 minuten en 59 seconden. Het is, zoals we dat vanaf nu gaan noemen, een 'sub-zeven-minuten-auto'. Dat plaatst hem in goed gezelschap: naast de 918 Spyder hebben slechts een paar Radicals en de McLaren P1 (naar verluidt; het bewijs moeten we nog zien) deze klus in zo'n korte tijd geklaard.

Natuurlijk moet je ook deze Ringtijd ten opzichte van de andere weer met een korrel zout nemen (niet dezelfde coureur, andere weersomstandigheden, geen toeziend oog van een belangrijke instantie, etc.) Wat wel vaststaat: de Lambo Aventador SV is krankzinnig snel.

De cijfers? 0 naar 100 km/u in 2,8 seconden, 0 naar 200 km/u in 8,6 seconden en een top van 349 km/u.

Z'n 6,5-liter V12 levert 50 pk méér dan de standaard Aventador en er werd zo'n 50 kilo aan gewicht bespaard door gebruik van meer koolstofvezel en het verwijderen van maffe zaken als bewegende luchtinlaten. Natuurlijk zijn er nieuwe aerodynamische verfijningen, zoals een splitter en die enorme achtervleugel. Er zijn adaptieve dempers en koolstofvezel kuipstoeltjes. Tapijt, geluidsisolatie en een stereo ontbreken. De auto in deze video had tevens bijzonder kleverige Pirello P Zero Corsa-banden; of deze ook op de productieauto worden geleverd, is nog niet duidelijk.

Maakt het uit? Nee, want er is een trillerige en lawaaiige video van gemaakt, en dat is wat telt. Klik snel hierboven en lift mee.

Reacties