Lamborghini grijpt elke mogelijkheid om zichzelf te koppelen aan de luchtvaart met beide handen aan. Dus ook bij de Lamborghini LB744, de nog naamloze opvolger van de Aventador. Vandaag maakt het merk weer wat details bekend van de hybride supercar. We wisten al dat hij heel veel vermogen zou krijgen. Het nieuws van vandaag is blijkbaar dat de nieuwe Lambo een stuk minder flexibel zal zijn dan de Aventador.

Deze nieuwe beelden van een naakte LB744 laten zien hoe de nieuwe Lambo zo licht kan zijn. Kijk maar eens naar al dat koolstofvezel en aluminium, maar wel met de inmiddels bekende combi van een 6,5-liter V12-motor en elektromotoren. Samen zijn ze goed voor 1.015 pk. Die kracht zit verborgen in een chassis dat Lamborghini een ‘monofuselage’ noemt: een samenstelling van monocoque en het Engelse woord voor de romp van een vliegtuig, fuselage.

Waar de constructie aan de voorkant van de Aventador nog bestond uit aluminium, doet de Lamborghini LB744 het met gesmede composieten – in hars gedoopte korte koolstofvezels. De achterkant is van aluminiumlegeringen en er zijn wat holle gietstukken om de schokdempers en de ophanging van de aandrijflijn in één geheel te integreren. Hij is lichter, stijver en er is een ‘substantiële vermindering van het aantal lasnaden’ ten opzichte van de Aventador.

25 procent stijver dan de Aventador

De ondersteunende structuur eromheen is gemaakt van met koolstofvezel versterkte kunststoffen. Deze omringt en verbindt de elementen van gesmede composiet, waaronder de A-stijl, kuip en het schutbord. Waarom is dit zo belangrijk? Hierdoor is de LB744 25 procent stijver dan de Aventador.

Daardoor heeft de nieuwe Lambo ‘de beste dynamische capaciteiten in zijn klasse’, volgens Lamborghini. Het komt uiteindelijk allemaal neer op rijgedrag. Het merk wil met al deze moeilijke woorden eigenlijk zeggen dat de Lamborghini LB744 niet alleen ruim 1.000 pk heeft, maar ook beter stuurt dan ooit. En dat is ook niet onbelangrijk.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie