De Lamborghini Murciélago is nog steeds een bizar apparaat, maar hij heeft inmiddels afscheid genomen. De Duitsers Italianen zijn dan ook hard bezig met een opvolger, waarvan iedereen aanneemt dat hij Jota gaat heten. Onlangs werd deze auto aan een selecte groep klanten voorgesteld, en wat denk je: een van hen heeft wat exclusieve informatie op de internetjes gelekt.

Zo zou de nieuwe super-Lambo van de aanduiding 700-4 voorzien worden, wat natuurlijk betekent dat hij 700 pk en vierwielaandrijving krijgt. Volgens de info komt dit vermogen wederom uit een V12 van 6,5 liter, die tot 8.250 toeren door kan janken. Z’n koppel is met 680 Nm ook niet misselijk. Dit alles staat garant voor extreme prestaties: van 0 naar 100 in 2,9 seconden en een topsnelheid van 350 km/u.

In de Lambo komt een nieuwe gerobotiseerde versnellingsbak met zeven trappen te liggen; wederom met een enkele koppeling, maar wel met schakeltijden van slechts 50 milliseconden. Maar het meest opzienbarend zijn wel de gegevens over de carrosserie. Deze zou geheel van koolstofvezel zijn (hé, waar hebben we dat eerder gezien?) en maar liefst 229 kilo lichter en 70 procent stijver dan die van de Murciélago.

In Genève (maart 2011) wordt de auto aan het publiek getoond. Ook zo’n zin in?

Update 13/11/2010: de nieuweling gaat voluit Aventador LP700-4 heten. Heet!

Reacties

Lees meer over lamborghini