Daar is ie dan eindelijk in vol ornaat, de langverwachte opvolger van de Lamborghini Murciélago: de Aventador LP700-4.

Qua uiterlijk is het misschien niet zo’n stap voorwaarts als de Murci destijds was ten opzichte van de Diablo, maar als je het ons vraagt, is het wel precies hoe een Lamborghini er op dit moment uit zou moeten zien. De neus heeft wat weg van de Reventón, de achterzijde toont een vleugje Sesto Elemento. De motor wordt afgedekt door gestapelde glazen lamellen. In het interieur zeeën van leer en alcantara, en een nog net niet horizontale middenconsole. In het echt of op foto’s, deze auto houdt je blik vast als geen ander.

De prestatiecijfers zijn haast bijbels te noemen. Van 0 naar 100 km/u in 2,9 seconden – twee komma negen! – en een topsnelheid van 350 km/u. Dit alles door een 6,5-liter V12, goed voor 700 pk en 690 Nm aan koppel. Verbruikscijfers boeien niet, maar zijn wel leuk om te vermelden: met een gemiddelde score van 17,2 l/100 km is de Aventador namelijk een stuk zuiniger dan de Murciélago (22,1 l/100 km). Mede dankzij uitbundig gebruik van koolstofvezel weegt de auto dan ook een nette 1.575 kilo.

Uiteraard zit de nieuwste Lambo volgepropt met alle gadgets en gimmicks die je verwacht in deze klasse. Een gerobotiseerde versnellingsbak bijvoorbeeld, die sneller schakelt dan ooit tevoren. Het uitgebreide multimediasysteem accepteert je iPod, usb-stick of Bluetooth-telefoon en toont al z’n informatie op een flink 7-inch scherm. Van de dertien kleuren die je kunt kiezen, zijn er drie mat.

De Lamborghini Aventador is nu te bestellen, maar een Nederlandse of Belgische prijs is nog niet bekend.

Reacties