Zou mooi zijn toch, zo’n SV-versie van de Lamborghini Aventador? Laten we voorop stellen: dit is ‘m niet. Hij komt ook niet, voor zo ver we weten. We hebben alleen onze huisphotoshopper Dougie Wood het idee even op zijn scherm laten zetten.

Denk nou niet dat we niet enthousiast zijn over de 690-pk sterke standaard Aventador. Oh nee. Maar het kan altijd puntiger, bozer, heftiger. Dus Lamborghini, vat dit op als een simpele suggestie van onze kant. Vooral met jullie historie van knotsgekke SV-edities als die van de Diablo uit 1995, en die van de Murciélago uit 2009. Waarmee Hammond ooit door Abu Dhabi racete.

Traditioneel komt zo’n überversie aan het eind van de modelcyclus, dus een Aventador SV zal, als ie komt, nog vele jaren op zich laten wachten. Hij zou dan best eens een vermogen van 789 pk kunnen hebben – als we uitgaan van de verhouding tussen de 571 pk van de oorspronkelijke Murciélago en de 670 stuks van de SV. En hij zou onmogelijk duur zijn.

Allemaal onzinnige speculatie, maar voel je gerust vrij om mee te doen. Wat zou jij graag zien in de allersnelste Lambo ooit gemaakt? Machinegeweren? Een start/stopsysteem? Spui je ideeën hier.

Reacties

Lees meer over lamborghini