Het gaat hard met de verkoop van rallylegendes. Nog niet zo lang geleden werd de Subaru Impreza van Colin McRae geveild voor 268.000 euro. Nu is de Lancia Delta HF Integrale te koop in Nederland. Deze Group A-legende wist maar liefst zes (!) keer achter elkaar het constructeurskampioenschap te winnen tussen 1987 en 1992. Tenminste, eentje die er heel erg op lijkt.

Deze Delta Integrale is specifiek één van de 400 speciale Martini 5-modellen. Dit betekent dat de carrosserie wit is met de speciale Martini-strepen, de velgen wit zijn, er zwarte roosters op de motorkap zitten en de achterspoiler zwart is. Deze Martini 5-modellen zijn gemaakt ter ere van de vijfde overwinning van Lancia in het constructerurskampioenschap. Je ruikt de historie bijna door je scherm heen. Of is het tijd om een deootje op te spuiten?

Voor hoeveel staat de Lancia Delta HF Integrale te koop?

De Delta Integrale is nog volledig origineel en de vorige eigenaar heeft amper kilometers gemaakt. Slechts 10.000 kilometer liet de auto achter zich. Deze bijzondere eigenschappen kan je ook wel zien in het prijskaartje van dit speciale Martini 5-model:  145.000 euro. Je moet over een goed vetgemest spaarvarken bezitten.

Als je het geld voor deze Delta Integrale niet hebt, kun je hier naar een andere Lancia Delta zoeken. Maar let op, ze maken ze niet meer zoals vroegâh.

Reacties

  • i-dtec 3 heeft op 12 juni 2017 geschreven:

    Een mooie belegging.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear