Jij wilt een Lancia Delta Evo. Dat is een feit, want iedereen wil een Lancia Delta Evo. Maar ook als hij elektrisch is? Wij zouden geen nee zeggen. Twee jaar geleden kwam het Franse bedrijf GCK (Green Corp Konnection) al met een Delta die was omgebouwd naar EV. En nu hebben ze een raceversie ervan gebouwd met hulp van het bedrijf Special ONE Racing.

De elektrische Lancia Delta Evo slokte 2.000 uren op. Op beide assen zit een elektromotor. Dit ding heeft 680 pk, wat net zoveel is als de nieuwe Mercedes-AMG C 63 S E Performance. Maar deze auto is een stuk sneller: de 0-100-tijd is een piepkleine 1,8 seconden. Op asfalt waarschijnlijk, maar ook op een losse ondergrond zal ie sneller zijn dan de gemiddelde Range Rover.

De elektrische Evo gaat aankomend weekend rijden tijdens de World RX-ronde in Portugal. Ene Guerlain Chicherit en negenvoudig WRC-kampioen Sebastien Loeb rijden met de zwarte auto die je hierboven ziet. De auto is wat korter dan zijn tegenstanders, waardoor hij wat nerveus wordt. Dit is een voordeel of een nadeel, afhankelijk van het circuit.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie