Tweeduizend uur is in een paar minuten teniet gedaan. Twee elektrische Lancia Delta Evo-rallyauto’s van Special One Racing zijn afgelopen vrijdag helemaal uitgebrand. De auto van Sébastien Loeb stond op dat moment te laden voor de vierde ronde van de World Rallycross Championship. Het vuur sloeg over op de andere rallyauto en de vrachtwagen. De beelden zie je hieronder.

De FIA en het raceteam startten een onderzoek naar het ontstaan van de brand. Daaruit bleek dat er niemand aan de auto’s aan het werken was toen de brand begon. Door de brand zijn naast de twee auto’s ook veel andere spullen van het team afgebrand. Special One Racing kan helaas niet meer meedoen aan de laatste vier rondes van het kampioenschap.

Coureur Sébastien Loeb benadrukt hoe belangrijk het is dat er niemand gewond is geraakt bij de brand. Daarnaast denkt hij aan het personeel dat aan de auto’s werkte: ‘Mijn gedachten gaan uit naar alle mannen en vrouwen die met vastberadenheid en passie hebben gewerkt of werken aan dit project en hebben gezien hoe alles binnen een paar momenten opgaat in rook.’

Twee elektrische Lancia Delta Evo’s branden helemaal uit

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie