Dat Lewis Hamilton zich inzet voor diverse maatschappelijke kwesties zal je niet ontgaan zijn. En dat is volgens velen wat hypocriet, want de coureur is onderdeel van een F1-circus dat wekelijks 300 vrachtwagens vol spullen van circuit naar circuit vervoert. Bovendien vliegt hij zelf de vrachtwagens achterna per vliegtuig. Ook dat moet veranderen.

De F1-wereldkampioen verkocht zijn privéjet en vertelt aan Reuters dat hij niet meer in zijn supercars rijdt. Zijn Ferrari LaFerrari, Pagani Zonda, McLaren P1 (wat in feite een hybride is) en zijn Shelby Cobra staan dus allemaal stil. ‘Ik rij niet meer in de auto’s die ik heb, ik rij alleen mijn (elektrische) Mercedes EQC’, vertelt hij.

Volgens Hamilton werkt het team hard om klimaatvriendelijker te zijn. Bovendien dient hij het verzoek in bij het team om alleen nog maar opgehaald te worden van het vliegveld in een elektrische auto. Daarnaast start hij binnenkort een team in de elektrische Extreme E.

Reacties

 • yw heeft op 17 september 2020 geschreven:

  Hamilton heeft een privé jet; krijgt gezeur omdat dat niet kan als klimaatvechter – dus verkoopt hem
  Hamilton rijd in zijn sport auto’s; krijgt gezeur dat hij in zijn sportauto’s rijd als klimaatvechter – dus rijd er niet meer in
  Hamilton rijd niet in zijn sport auto’s; krijgt gezeur dat hij voor een merk rijd dat zijn winst haalt uit brandstofvoertuigen
  Stel zijn werkgever heeft alleen EV auto’s; Hamilton krijgt gezeur dat de batterijen niet milieu vriendelijk worden gewonnen.
  En dat kan nog wel zo doorgaan.

  Deze man kan niks goed doen in deze wereld. Wij doen het natuurlijk wel allemaal zo goed en weten alles beter. Ik hoop dat hij maling krijgt aan alles wat een ander vind.

  • Quatsch heeft op 17 september 2020 geschreven:

   Dit is wel heel makkelijk gezegd. Als Lewis echt zo begaan is met het milieu dan stopt hij toch lekker met F1 en gaat hij fulltime BLM en de klimaatweging steunen? Voor het geld hoeft hij het allang niet meer te doen. Zolang hij actief is in een sport met by-far-and-away de grootste carbon footprint van alle sporten is het niet een beetje maar zelfs heel erg hypocriet als hij zich als het ultieme heilige boontje voor wil doen op dit gebied.

   Reageer
  Reageer
 • Jaja heeft op 17 september 2020 geschreven:

  Een beetje hypocriet is het wel. Hij harkt 50 miljoen per jaar binnen door rondjes te rijden voor een team dat de naam heeft van een bedrijf dat 99% van zijn omzet haalt uit CO2 uitstotende auto’s en een groot chemiebedrijf en een groot petrochemie bedrijf als belangrijkste sponsoren heeft. Stuk voor stuk mega-uitstoters. Dan gaat dit symbolische divagedrag nog geen 0,000000001% verschil maken. Behalve voor zijn eigen imago uiteraard.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear